De burgergeluksindex komt eraan???

Laat burgers bepalen wat groei, geluk en welvaart is.
Een nieuwe index om economische groei en welzijn te meten. Daar is de Organisatie voor
Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO)
nu sinds een paar jaar mee bezig. Volgens de OESO heeft het Bruto Binnenlands Product als graadmeter van groei en innovatie afgedaan. De OESO voert nu wereldwijd campagne om indicatoren van geluk, quality of life en welzijn mee te nemen. Begrijpelijke getallen zijn van groot belang voor mensen.

Een democratie in een kennissamenleving kan alleen functioneren wanneer zij rekenschap kan afleggen, aldus Giovannini van de OESO. En dat gaat niet meer met statistieken die de burger niets
zeggen.

Vorig jaar hebben de OESO, de VN, de Europese Commissie en de Organisatie van de Islamitische Conferentie bepaald dat er een algemeen geldende set van sleutelindicatoren dient te komen, bepaald door de burgers zelf. Australië heeft dit al gedaan.

Zo heeft de Franse president Sarkozy Nobelprijswinnaars Joseph Stiglitz en Amartya Sen de opdracht gegeven voor een geheel nieuw quality of life index. Sarkozy wil die index gebruiken om de Franse publieke instellingen ingrijpend te hervormen.
Sarkozy is zo te zien in elk geval heel gelukkig met Carla Bruni…:)

Hoe zou Nederland hier mee om moeten gaan is dan mijn vraag. De Balkenende normen en waarden index, of toch maar liever de burgergeluksindex?

Mensen alsjeblieft, laten we de nuchterheid bewaren en gewoon genieten van de mooie dingen in het leven. Een ding weet ik in ieder geval wel zeker geluk is niet echt te meten, het is gewoon een gevoel dat je zo nu en dan hebt. Maar goed dat is mijn bescheiden mening, wat is de uwe?

Bron: socialeinnovatie.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: