Een glimp van innovatie bij Google

Naveen Viswanatha, lead sales engineer bij Google Enterprise, gaf vorige week een presentatie tijdens een webinar (web seminar) genaamd: “Innovation @ Google: a Day in the Life”.

Aan de orde kwam de vraag wat maakt dat Google zo goed kan omgaan met ideeen die leiden tot innovaties. Welnu, een deel ligt in Google’s eigen technologie zoals ze zelf de beschikking hebben over applicaties als Google Idea’s en Google Projects, maar ook een intranet search engine genaamd Moma. Die stelt medewerkers in staat om alles wat ook maar beschikbaar is van vergaderzalen, lunchlezingen tot en met het medewerkers handboek en urenregistratie tabellen beschikbaar te maken. Deze applicatie is geintergreerd met Gmail, Google Talk, Google Calendar and Google Docs.

De kern van de kracht ligt in Google platte organisatiestructuur waardoor iedereen ideeen snel kan oppakken via de genoemde web gebaseerde applicaties.

Een voorbeeld:
Er zijn screenshots van de presentatie van e-mails, de zogenaamde “Product Snippets,” waarbij engineers elkaar informeren over hun wekelijkse activiteiten. De e-mails worden verzameld in een zoekdatabase beschikbaar voor anderen.
Maar ook bijvoorbeeld “Google Ideas” waar medewerkers kunnen lezen waar collega’s aan werken, andere collega’s kunnen hun visie, aanvullende ideeen of commentaar op geven en er een score aanhangen.
Een prachtig en typisch voorbeeld van sociale innovatie in combinatie met technologie in je eigen bedrijf.

Innovatie = ontdekken + samenwerken (+fun)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: